2. plass uten pallsjanser

Team Sonar Norway ligger på 2.plass i WC i Miami, men får ikke være med i medaljekampen.

2016-02-02
WebOrg

Sonaren ligger på andre plass i sin klasse i verdenscupen i Miami, men tar racene kun som trening. – Vi seiler alle race, men trekker oss etter målgang. Det er prisen vi  måtte betale for å få lov til å stille med trener i stedet for Per, forteller Marie Solberg på melding fra Miami.

I år består laget bare to seilere i Miami da, Per dessverre er sykemeldt på grunn av en skade. Marie og Aleksander har likevel trent hardt i dagene før regattaen, knekt noen koder og løst et problem de har jobbet med en stund.

–Både Jacob og Luka er med oss som trenere og de har byttet på å være ombord i Sonaren. Vi er fornøyde med utbyttet av treningen så langt, til tross for at Per ikke er her. Det er veldig nyttig for både Jacob og Luka å få noen timer i båten slik at de får en følelse av hvordan båten oppfører seg innenifra. 

Under VM og verdenscupen i Melbourne tidligere i vinter opplevde Sonaren ofte å ha god høyde, men underskudd på fart. 

– Selv om noe av dette problemet løsnet litt den siste uken, var dette et av de viktigste punktene vi tok opp under evalueringen i etterkant, og vi bestemte oss for at fart skulle være hovedfokus i Miami. Det er tidkrevende å jobbe med fart, og i løpet av den siste uken har vi fått med oss flere av de andre lagene her i Miami på mye fartstrening. Ettersom vi var veldig usikre på om vi fikk delta i regattaen uten Per, har vi lagt inn mange lange dager på vannet mens vi ennå hadde andre å seile med. Vi har nå klart å trimme om båten ganske drastisk og finne det fartsmoduset vi så langt har savnet. Følelsen i båten kjennes bedre, og til tider har vi seilt raskere enn de beste konkurrentene våre, skriver laget.

Kalender

Juli
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket