Kretsmestere fra Moss

Det var flotte forhold på Kjølen arena i Ørje da normaldistanse i klassisk stil gikk av stabelen lørdag. For løperne opp til 12år var det kretsrenn.

2014-02-04
weborg

Johannes forsvarte ledelsen i Swenor- cupen med nok en seier, men tett fulgt av ennå en Mosse-løper Erlend Tegneby Vegstø på andreplass og Herman Storm Segtnan på en fin 7.plass. Elsa Dalby (J12) og Karin Dalby (J10) Dalby gikk inn til førsteplass og beste tid i sine klasser.

Søstrene Rymoen hadde begge ledertrøye (gultrøye) i Swe-nor cuppen i hver sin klasse i KM helgen, som de forsvarte med glans både i J14 og K17. Begge tok kretsmester medaljer begge dager! Hvor Sirianne toppet det hele med å bli kretsmester i Sprint søndag.

Kretsmesterskaper samler mange i deeldre klassene, hvor Østfold-løpere fra Skigymnas fra hele landet kommer tilbake til fylket for å kjempe om de gjeveste medaljene. Liselotte C.Rymoen token flott 3.plass og bronse i K17 - hvor det er stadigere tøffere konkurranse. Sirianne C. Rymoen gikk inn til en sølvmedalje i J14. I G13 er det tett mellom otto Jørgen Schau, AKsel Aimar gundersen og Ole Mork Olsvik. Hvor otto Jørgen trakk det lengste strået lørdag med en fin 6.plass. Aksel spurtslo Ole i en spennende sprint finale søndag og fikke en fin 4.plass, bare sekunder unna pallen.

Søndag ble det kåret to kretsmestere fra Moss. SirianneC. Rymoen kontrollerte finaleheatet fra start til mål i J14 og gikk inn til en overlegen seier. Det ble både medalje, pokal og pengepremie (gavekort)! Det var tøff kamp i veteranklassen for menn hvor Ragnar Bragvin Andresen, (Verdensmestepå rulleski) naturlig nok tok hjem serien, men siden ha ikke går for en klubb i Østfold krets, så gikk kretsmestertittelen til Henning Pedersen men en 2. plass til Stein Olsvik. Sistnevnte tok også bronse lørdag.  Liselotte var på dag to i KM rask ute istarten på sprint distansen på 1500 meter og gikk inn til nok en flott 3.plass,med stor margin til løperne bak.

I kretsrennet var det kniving om beste tid mellom to Mosseløpere i G10, Markus Olsvik Welinder og Mathias Johansen, som tidlig i løpet la resten av heatet langt bak seg . Mathias gjorde også et godt løp lørdag.  Johannes L. Flaaten og Elsa Dalby viste at de også behersker sprint distanse i fristil på en god måte og tok begge hjem seieren i sin klasse. Herman Segtnan tok sin første pallplass.En fantastisk innsats av Hermann. Mia Mork Olsvik gikk inn til fjerde plass i sin klasse. Martine Eliassen tok en fin fjerdeplass I G9  gikk Nicolai Kase Berg inn til seier tettfulgt av  Martinius Pedersen.

Dette viser at et fantastisk trenerteam med Stein Olsvik i spissen, har gjort en utmerket jobb frem til sesongstart.